Skip to main content
MEER INFORMATIE

OVER MIJ

OVER HENNIE DE KONING

Razend interessant vind ik het: hoe mensen in elkaar zitten. Hoe mensen doen en denken, hoe ze zich gedragen en wat het effect ervan is. Mijn hart ligt bij mensen die vooruit willen. Die niet bang zijn om goed naar zichzelf te kijken omdat ze zichzelf willen ontwikkelen. Vanuit deze interesse en mijn persoonlijke drive om te blijven groeien heb ik veel geïnvesteerd in opleidingen en cursussen.

Voorheen werkte ik jaren (met liefde) in de zorg. Ik voedde onze kinderen op en werkte bij mijn man op kantoor. Nu zijn onze kinderen volwassen en hebben zij het ouderlijk huis verlaten. Voor mij hét moment om het verlangen van mijn hart te volgen: mensen verder helpen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Inzicht en avontuur

Twee woorden die goed bij me passen zijn ‘inzicht’ en ‘avontuur’. Ik kan er erg van genieten als mensen hun eigen weg durven te kiezen. Als ik zie dat er inzichten ontstaan, en dat mensen dichter bij zichzelf gaan leven. Tussen besef en verandering zit meestal een periode van verwarring. Veranderen is spannend en soms pijnlijk. Het voelt als een voorrecht om je te mogen vergezellen in dat avontuur.

Een cocon die niet meer past

Ook in mijn eigen leven heb ik ervaren hoe het is om vast te zitten in een cocon, die ik zelf had gebouwd. Op een gegeven moment klopte het gewoon niet meer met wie ik werkelijk ben en wat ik  echt wilde. Door tijd en ruimte te nemen heb ik geleerd om naar mijn eigen waarden te leven. Het is eng om ermee te beginnen, maar je kunt ermee oefenen zodat je je nieuw gedrag eigen maakt.

De diepte in gaan

Geloof is belangrijk voor me. Als christen is mijn mensbeeld gegrond op de Bijbel. Ik geloof dat een mens bestaat uit lichaam, ziel en geest. Vanuit dat mensbeeld werk ik. Om diezelfde reden sta ik ook open voor vraagstukken die gaan over Bijbelse thema’s en die van invloed zijn op je dagelijks handelen of denken. Mijn ervaring is dat coaching aan kracht wint als we hierover de diepte kunnen ingaan.

Ik ben Hennie

Ik zeg wel eens: ‘Ik ben geen coach, ik ben Hennie!’ Soms in volle vaart en uitbundig, soms in rust en met volle aandacht. Ik stem me af op wie jij bent en volg mijn intuïtie bij het kiezen van de methode of ingang die ik je op een bepaald moment aanreik. Nu eens “streng” en provocerend, dan weer zacht en troostend. Afgestemd op wat jij nodig hebt.

O ja, en ik ben gek op spreuken! In mijn praktijkruimte heb ik een speciale wand gemaakt waarop ik iedere keer een andere spreuk aanbreng. Woorden waarvan ik denk dat ze je kunnen helpen in je proces. Woorden die mij ook raken.

Kennis maken? Neem snel contact op voor een afspraak!

Als persoon:

Warm, inspirerend, enthousiast,
verbindend, avontuurlijk.

Als coach:

Betrouwbaar, gelijkwaardig, deskundig,
empathisch, inzichtgevend.

PRO ACTIEF COACHING

Fijn dat je interesse toont in Pro Actief Coaching! De coachingspraktijk van Hennie de Koning, gediplomeerd coach en ervaren in het coachen van mensen met allerlei vragen. “Ik werk graag met mensen die hun kwaliteiten en eigenschappen volop willen benutten.”

“Ik ben je sparringpartner en geef jou handvatten waarmee je kunt groeien en jezelf kunt ontwikkelen.”
Kom in contact